Voleybola Adanmış Hayatlar, Tarihe Geçiyor…

Türk spor ve voleybol tarihinde bir ilke imza atılıyor; 1905-1965 arasında doğmuş, Türk voleyboluna iz bırakmış, 712 voleybolcu, antrenör, yönetici “Voleybolun Unutulmazları” Ansiklopedisi’nde buluşuyor.

Facebook’ta “Voleybolun Unutulmazları-Biz Takımı” grubunda paylaşılan 712 kişinin voleybola adanmış hikayeleri, anıları ve fotoğrafları, hikayelere yapılan yorumları ile 2.250 sayfadan oluşan 5 ciltlik dev bir ansiklopedi oluyor.

Eski voleybolcu ve eğitimci Gülnur Özfer Görgün tarafından 2015 Ocak ayında sosyal ağ platformu Facebook’ta kapalı bir grup içinde; önce vefat eden voleybolcuların yaşam hikayesi, anıları ve fotoğraflarının paylaşımı ile başlayan, daha sonrasında ise belirlenen kriterlere uyan yaşayan voleybol üyelerinin tanıtımıyla devam eden ve 4 yıldır kesintisiz süren bu yayın; 5 cilt, 2250 sayfalık dev bir ansiklopedi oluyor.

1905-1965 yılları arasında doğan ve yaşamlarının oldukça uzun bir bölümünü voleybolla iç içe geçiren 712 kişinin geçmişteki anıları, hikayeleri tekrar canlanıyor, bu ansiklopediyle ölümsüzleşiyor, geleceğe aktarılıyor.

Voleybolun Unutulmazları Ansiklopedisi; Gülnur Özfer Görgün imzası, İzzeddin Çalışlar editörlüğü ve Aykut Genç’in tasarımı ile 2019 Mayıs ayında yayımlanacak.

Facebook’ta kapalı bir grup içinde tam bir ekip çalışması olarak yürütülen ve yaratıcısı; Gülnur Özfer Görgün tarafından “Biz Takımı” olarak adlandırılan ve ansiklopedileşen bu çalışma ile;  Türk spor tarihinde kişiler üzerine yapılan çok kapsamlı ve arşiv niteliğinde bir ilk gerçekleşecek.

Türkiye Voleybol Federasyonu’nun desteği, Türkiye Ziraat Bankası ve sponsorlarının katkıları ile basılacak “Voleybolun Unutulmazları” ansiklopedisi, sadece bir yayın olmaktan öte kapsamlı bir proje niteliğinde…

Ansiklopedi satışından elde edilecek gelir müellifi; Gülnur Özfer Görgün tarafından Digital bir Voleybol Müzesi oluşumunda kullanma şartı ile Voleybolcular Derneği’ne bağışlanacak.

“Voleybolun Unutulmazları” projesi ile tekrardan hatırlanan, kendini takımın bir parçası olarak hisseden, geçmişte voleybolla yaşamış 712 isim, 25 Mayıs 2019 tarihinde İstanbul TVF Burhan Felek Voleybol Salonu’nda düzenlenecek “Büyük Buluşma” töreniyle tüm voleybol ailesi, voleybolseverler ile buluşacak ve onurlandırılacak.

Bu Yazıya Oy Verin