Balkan Voleybol Birliği (BVA) Değerlendirme Toplantısı İstanbul’da Yapıldı

Balkan Voleybol Birliği’nin (BVA) değerlendirme toplantısı, İstanbul’da yapıldı.

BVA ve TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile Balkan Voleybol Birliği Genel Sekreteri Nilüfer Başak Shimonsky’nin yönetiminde yapılan toplantıya; CEV Başkanı Aleksandar Boricic, CEV Asbaşkanı Renato Arena, TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu, TVF Milli Takımlardan Sorumlu YKÜ Bahar Mert, TVF Sağlık İşlerinden Sorumlu YKÜ A. Nihan Karaçam Salkaya, TVF Basından Sorumlu YKÜ Mustafa Alpaslan, Balkan Voleybol Birliği Pazarlama Komisyon Üyesi Sezgin Eren, BVA/CEV Pazarlama ve Gelişim Komisyonu Başkanı Zoran Avramovic, Bulgaristan Voleybol Federasyonu Başkanı Lubomir Ganev, Bulgaristan Uluslararası İlişkiler Direktörü Valentin Pomakov, Arnavutluk Voleybol Federasyonu Başkanı Erlind Pellumbi, Arnavutluk Voleybol Federasyonu Genel Sekreteri Albens Vokopola, Bosna Hersek Voleybol Federasyonu Başkanı Milutin Popovic, Bosna Hersek Voleybol Federasyonu Asbaşkanı Alija Fatic, Kuzey Makedonya Voleybol Federasyonu Başkanı Petar Zovanovski, Kuzey Makedonya Voleybol Federasyonu Genel Sekreteri Zoran Karanovic, Karadağ Voleybol Federasyonu Başkanı Cvetko Pajkovic, Romanya Voleybol Federasyonu Başkanı Adin Marian Cojocaru, Romanya Voleybol Federasyonu Asbaşkanı Oana Sarb, Sırbistan Voleybol Federasyonu Başkanı Zoran Gajic, Sırbistan Voleybol Federasyonu Genel Sekreteri Ivan Knezevic, Moldova Voleybol Federasyonu Başkanı Artur Romascan ve Moldova Voleybol Federasyonu Genel Sekreteri Serghei Predius katıldı.

Toplantıda; TVF & BVA Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türkiye Voleybol Federasyonu’nun geçmiş dönemlerine ait yapılan faaliyet ve organizasyonlar ile ilgili bir sunum yaparken; Balkan Voleybol Birliği Genel Sekreteri Nilüfer Başak Shimonsky de Erasmus+ projesi hakkında bir sunum yaptı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, “Hepiniz hoş geldiniz. Sizleri burada ağırlamaktan çok mutluyuz. Voleybolun gelişmesi için sizlerle birlikte ortak hareket ederek çalışmayı arzu ediyoruz. Ülke olarak voleybolun nereden nereye geldiğine katkı sağlanması açısından paydaşlarımızla neler yapabiliriz diye bir araya gelmek istedik. Avrupa Voleybol Konfederasyonu Başkanı Aleksandar Boricic’in de Balkan Voleybol Birliği’ne ne kadar önem ve destek verdiğini biliyoruz. Tüm paydaşlarımızın sunacağı ve belirteceği önerilere büyük önem veriyoruz. Biz hem ülkemizde hem de Balkanlarda voleybolu daha iyi noktalara getirmek istiyoruz. Avrupa ve dünyada Balkan ülkelerinin daha güzel, daha iyi yerlerde söz sahibi olacağına inanıyorum. Bunun için de hep birlikte neler yapabiliriz diye hizmet etmek istiyoruz. Her ülkenin federasyon olarak yanında olacağımızı da bilmenizi isterim.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun da voleybola çok büyük değer ve katkı verdiğinin altını çizmek istiyorum. Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, yaz aylarında turizmin merkezlerinden olan Antalya’da yine bir araya gelerek sizleri ağırlamak istediğini de söyledi. Sizlere tekrardan hoş geldiniz diyor, faydalı ve verimli bir toplantı geçirmenizi diliyorum” dedi.

CEV Başkanı Aleksandar Boricic ise “Avrupa Voleybol Konfederasyonu olarak hep birlikte olmaktan çok mutluyuz. Balkan Voleybol Birliği olarak yaptığımız genel kurulun ardından yeni başlangıçlara adım atmış bulunmaktayız. Voleybol için hep birlikte iletişim içinde olmamız oldukça önemli. BVA & TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’a harika misafirperverliği ve geçmişte voleybolumuzun gelişmesi için yaptıkları harika organizasyonlar için çok teşekkür ediyorum. Bunu yeni dönemde de devam ettirmek arzusundayız” şeklinde konuştu.

BVA Değerlendirme Toplantısı, Balkan Voleybol Birliği’ne katkı sağlanması ve geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi.

Bu Yazıya Oy Verin