Türkiye Voleybol Federasyonu Uluslararası S3-Connect Projesine Ortak Oldu
Türkiye Voleybol Federasyonu, Avrupa çapında spor yoluyla sosyal gelişimi desteklemeyi amaçlayan önemli bir projede yer almaya hak kazandı. “S3-Connect: Inclusion and Growth through Volleyball” başlıklı proje başvurusu başarıyla kabul edildi.
Proje, koordinatörlüğünü İtalya Voleybol Federasyonu'nun yürüttüğü uluslararası bir konsorsiyum tarafından hayata geçirilecek. Türkiye Voleybol Federasyonu’nun da aralarında bulunduğu birçok Avrupa ülkesinden federasyon, kulüp ve spor kuruluşunun ortaklığında yürütülecek proje 18 ay sürecek. Proje, koordinatörlüğünü İtalya Voleybol Federasyonu (Federazione Italiana Pallavolo) üstlenmekte olup ilişkili ortaklar; Türkiye Voleybol Federasyonu (Türkiye), Udruga Vere Montis (Hırvatistan), Mäntyharjun Virkistys Ry (Finlandiya), Racing Club de Cannes (Fransa), Nest Berlin (Almanya), Aetoi Thessalonikis (Yunanistan), Icelandic Volleyball Association (İzlanda), Apefdp (Portekiz), Fundación Red Deporte y Cooperación (İspanya) iş birliğiyle yürütülecektir.
S3-Connect projesi; voleybolu yalnızca bir spor dalı olarak değil, aynı zamanda çocukların ve gençlerin motor becerilerini, teknik kapasitelerini ve sosyal ilişkilerini geliştiren bir eğitim aracı olarak konumlandırmayı hedefliyor. Proje kapsamında geliştirilen “Volley S3” yaklaşımı, oyunu eğlence ve katılım odaklı bir yapıyla sunarak çocukların spora erişimini kolaylaştırırken, takım çalışması, özgüven ve etik değerlerin gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.
Projenin temel hedefleri arasında gençler ve toplum genelinde sağlıklı yaşam alışkanlıklarının teşvik edilmesi, spor yoluyla sosyal kapsayıcılığın artırılması ve “Education Through Sport (ETS)” yaklaşımının Avrupa genelinde yaygınlaştırılması yer alıyor.
S3-Connect kapsamında:
Avrupa çapında geniş katılımlı bir spor etkinliği düzenlenecek,
Eğitici materyaller ve dijital araç setleri geliştirilecek,
Sosyal etki analizleri gerçekleştirilecek,
Yerel ve uluslararası düzeyde eğitimler, çalıştaylar ve yaygınlaştırma faaliyetleri organize edilecek.
Projenin en önemli kilometre taşlarından biri, Ekim 2026’da Roma’da gerçekleştirilecek büyük ölçekli S3 etkinliği olacak. Bu etkinlikte en az 10 Avrupa ülkesinden katılımcılar bir araya gelerek hem sportif hem de eğitsel faaliyetlerde bulunacak.
Türkiye Voleybol Federasyonu, proje süresince hem uluslararası etkinliklerde aktif rol alacak hem de Türkiye’de düzenlenecek yerel faaliyetlerle projenin çıktılarının yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacak.
TVF’nin bu önemli projede yer alması, Türk voleybolunun uluslararası alandaki marka değerini artırırken, sporun toplumsal gelişimdeki rolünü güçlendirme yönünde de önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Eklenme Tarihi: 08 Nisan 2026

