2019– 2020 sezonu öncesi Üst Düzey Gelişim Semineri İstanbul’da Yapıldı

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ile Tüm Voleybol Antrenörleri Federasyonu (TVOLAF) birlikte gerçekleştirdiği 2019– 2020 sezonu öncesi Üst Düzey Gelişim Semineri, bugün (02 Ekim 2019, Çarşamba) İstanbul Bostancı Green Park Otel’de yapıldı.

Seminere; TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, TVOLAF Genel Başkanı Bülent Meriç, TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu, TVF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Kurtaran Mumcu, TVF Erkek Milli Takımlar Koordinatörü Semih Oktay, TVF Eğitim Kurulu Koordinatörü Prof. Dr. Selda Bereket Yücel, A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Giovanni Guidetti, A Milli Erkek Voleybol Takımı Başantrenörü Nedim Özbey, Vestel Venus Sultanlar Ligi, Efeler Ligi, 1. ve 2. Liglerde görev yapan başantrenör ve yardımcı antrenörler ile basın mensupları katıldı.

Seminerde açılış konuşmasını yapan TVOLAF Genel Başkanı Bülent Meriç; “TVF ile birlikte gerçekleştirdiğimiz 2019– 2020 sezonu öncesi Üst Düzey Gelişim Seminerine hepiniz hoş geldiniz. Ankara, İstanbul, Mersin ve Bursa Voleybol Antrenörleri Derneği olarak birleşerek Tüm Voleybol Antrenörleri Federasyonu’nu kurduk. Yeni bir derneğiz. TVOLAF olarak amacımız voleybola gönül veren, emek veren tüm antrenörlerimize en sağlıklı şekilde eğitimlerini verebilmek ve belli bir seviyeye getirebilmektir. Şimdiden seminerinizin sağlıklı ve başarılı geçmesini diliyorum.” dedi.

Erkek Milli Takımlar Koordinatörü Semih Oktay; “2019– 2020 sezonu öncesi Üst Düzey Gelişim Seminerine hoş geldiniz diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Eminim ki her insan, yapmış olduğu bir işte başarılı olmasının en önemli faktörün eğitim olduğunun farkındadır. Voleybolda gelişmelere açık olmak, öğrenmek ve araştırıcı olmak, başarılı olmamızı sağlayacak unsurlardır. Dünya voleybolu hızla gelişiyor. Kurallar, teknik ve güç çalışmaları, taktik anlayış ve takım yönetim sistemleri hızla gelişim göstermekte ve değişmektedir. Bu değişim ve gelişime uyum sağlamamız ülke voleybolu için çok büyük bir önem arz ediyor. Dün doğru bildiğimiz bazı uygulamaların bugün için yanlış sonuçlar verebildiğini görüyoruz. Başarılı olmak için, başarılı niteliklere sahip oyuncular yetiştirmeliyiz. Bu konuda en önemli görev şüphesiz ki siz değerli antrenörlerimize düşüyor. Voleybol yeteneklerini kişilik, teknik ve güç olarak istenilmiş seviyeye getirebilmiş sporcular yetiştirmek ve takımlar yaratmak ülke voleybolumuzun gelişmesi için büyük önem taşımaktadır. Bunun için de tüm antrenörlük bilgilerimizin ve donanımızın uluslararası seviyede olması gerekir. Günümüzde bilişim teknolojileri sayesinde artık her konudaki bilgilere, yeterli araştırmalar yapılarak ulaşabilmesi son derece kolay bir hale geldi. Ülke voleybolu son dönemde hızlı bir gelişim göstermekte. Çok kısa bir dönemde federasyon olarak yönetim ve olanaklar konusunda tahmin edemediğimiz şekilde bir büyüme sağladık. Tüm spor kamuoyu tarafından şu anda en başarılı federasyon olarak gösteriliyoruz. Bu başarıyı sürdürebilir hale getirmek için antrenörler olarak gerekli çalışmaları yaparak katkı sağlamalı ve ayak uydurmalıyız.”

TVF Eğitim Kurulu Koordinatörü Prof. Dr. Selda Bereket Yücel ise; “2019– 2020 sezonu öncesi üst düzey gelişim seminerine hepiniz hoş geldiniz. Eğitim Kurulumuz voleybolun içinden gelen isimlerden oluşmaktadır. Eğitim Kurulu olarak amacımız teori olarak olaylara bağlı kalmayıp, antrenörlerimizin kendilerini geliştirme konusunda geri kalmamalarını istedik. Amacımız ikisinin arasında köprü olabilmek. Voleybol hızla gelişmekte, antrenörlerimizde bu değişime ayak uydurmak zorundadır. Bu değişime de uyum sağlamanın en önemli yolu eğitimden geçiyor. Eğitim Kurulu olarak bu konuda sizlere her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Sizlerin huzurunuzda bu seminerin gerçekleşmesinde emeği olan başta Federasyon Başkanımız Mehmet Akif Üstündağ olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ seminerde yaptığı konuşmada; “TVOLAF ile birlikte gerçekleştirdiğimiz 2019– 2020 sezonu öncesi Üst Düzey Gelişim Seminerine hepiniz hoş geldiniz. Sizlerle bir arada olmaktan mutluyum. Antrenörlük de dahil olmak üzere voleybolun her kademesinde görev yaptım. Şundan emin olmanızı istiyorum ki; görevimizin son gününe kadar tüm şartlarınızı daha iyi hale getirmek için her türlü maddi ve manevi desteği vereceğiz. Türk spor kamuoyu tarafından en başarılı federasyon olarak kabul ediliyoruz. Kulüpler ve milli takımlar düzeyinde de en başarılı takım spor branşı voleyboldur. Bu başarıdaki pay sahiplerinden biri de kulüpler ve milli takımlarımızda görev almış yerli ve yabancı antrenörlerimizdir. Tüm emeği geçen antrenörlerimize teşekkür ediyorum. Türk voleybolu bugün en başarılı takım spor branşı olarak söz ediliyorsa bundan gurur duymalıyız. Çok değerli ve kıymetli, dünyada marka olmuş, başarılar elde etmiş antrenörlere sahibiz. Bundan sonraki süreçte antrenörler için yapılacak seminer, toplantı ve benzeri eğitim çalışmalarını Tüm Voleybol Antrenörleri Federasyonu üstlenecek. Antrenörlerimizi bir araya getirerek federasyonlaşmak hayalimizdi, bunu da gerçekleştirdik. Misafirperveliğimizle, yapıcılığımızla marka olmuş bir ülke olduğumuzun altını çizmek istiyorum. Çok değerli antrenörlerimizin yanı sıra çok değerli oyuncularımız ülkemizde yer alıyor. Ülkemizin voleybol konusunda menfaati ne ise onu yapmaya hazırız. Yabancı antrenörlerde ülkemizde görev yapıyorsa; başımızın üzerinde yeri vardır. Türk voleyboluna katkı sağladıkları ve değer kattıkları için hepsine bir kez daha teşekkür ediyorum. Türk voleybolunu Avrupa ve dünyada en önemli yere, en başarılı noktalara getireceğiz. Bu seminerin Türk voleyboluna, Türk antrenörlerine hayırlı uğurlu olmasını diliyor, şimdiden seminerinizin sağlıklı ve başarılı geçmesini diliyorum.

Konuşmaların ardından A Milli Erkek Voleybol Takımı Başantrenörü Nedim Özbey, A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Giovanni Guidetti ve Arkas A Erkek Takımı başantrenörü Glenn Hoag, seminerde sunum gerçekleştirdi.

Seminerde ayrıca; TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, A Milli Kadın Voleybol Takımı Giovanni Guidetti ve A Milli Erkek Voleybol Takımı Nedim Özbey’e, TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu, TVF Eğitim Kurulu Koordinatörü Prof. Dr. Selda Bereket Yücel’e, TVF Eğitim Kurulu Koordinatörü Prof. Dr. Selda Bereket Yücel de Arkas A Erkek Takımı başantrenörü Glenn Hoag’a seminere katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.

Bu Yazıya Oy Verin