2017 CEV Plaj Voleybolu Mersin Satellite, Medya Toplantısıyla Başladı

2017 CEV Plaj Voleybolu Mersin Satellite medya toplantısı, Mersin Marina’da yapıldı. Toplantıya; Mersin Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, TVF Plaj Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci, CEV Teknik Süpervizörü Pier Paolo Murgioni, Plaj Voleybolu Milli Takımlar Başantrenörü Carlos Galletti ve plaj voleybolu Milli Takım oyuncularından Murat Giginoğlu ile Buğra Eryıldız katıldılar.
Medya toplantısının açılış konuşmasını yapan TVF Plaj Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci şunları söyledi: “Türkiye Voleybol Federasyonu olarak son beş yılda düzenlendiğimiz çok önemli organizasyonlar var. Bu organizasyonların arasında Mersin en önemli şehirlerimiz arasında yer alıyor. Her zaman üzerine koyarak, daha büyük, daha özel organizasyonları Mersin Büyükşehir Belediyesiyle birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu yıl yine Avrupa turunun en önemli etapları arasında yer alan önemli organizasyonlardan birine imza atacağız. 22 ülkeden katılımcımız var. Müsabakalar; çift eleme usulüne göre oynanacak. Bayanlarda ve erkeklerde elemelerden çıkan sekizer takım ana tabloya kalmaya hak kazanacak. Bu organizasyona ev sahipliğini üstlenen ve katkı sağlayan Mersin Valiliğimiz’e, Mersin Büyükşehir Belediyemize ve Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz. Katılan tüm takımlarımıza başarılar diliyorum.”
Mersin Vali Yardımcısı Mahmut Halal “Büyükşehir Belediye Başkanlığımız sporun her alanında çok önemli organizasyonlara imzasını atıyor. Belediye Başkanlığımız ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz’ün katkılarıyla organize edilen etkinliklerle, kentimiz ‘Spor Kenti Mersin’ hedefine daha da yaklaşıyor. Organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz “İlimizin ve ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlayan uluslararası organizasyonlarımızdan biri de; 2014 ve 2015’te düzenleyip 2016’da hain 15 Temmuz darbe teşebbüsü nedeniyle iptal ettiğimiz “Pro-Beach Plaj Voleybolu” organizasyonudur. 2017 Avrupa Plaj Voleybolu Turu Mersin Satellite ile üçüncü kez uluslararası plaj voleybolu organizasyonuna ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye Voleybol Federasyonu ve Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 27–30 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek turnuvanın müsabakaları, Mersin Marina ve Fenerbahçe Meydanı’nda yapılacak. Toplam 15.000 Euro para ödülünün dağıtılacağı organizasyonda; 22 ülkeden 24 bayan, 24 erkek olmak üzere toplam 48 takım 96 sporcuyla mücadele edecek. Bu prestijli turnuvanın ilimizin ve ülkemizin tanıtımına, dünya genelindeki barış ve kardeşlik ikliminin güçlenmesine önemli katkılar sağlamasını temenni ediyorum. Turnuvada mücadele edecek tüm takımlara başarılar diliyorum” dedi.
Plaj Voleybolu Milli Takımlar Baş Antrenörü Carlos Galletti, Mersin ve Türkiye için önemli bir organizasyon olduğunu, Avrupa’nın en kaliteli ve yetenekli sporcuları’nın Mersin’de olacağını ve oyun kalitesi yüksek maçlar izleneceğini söyleyerek, tüm sporseverleri tribünlere davet etti.
Mersin’de, Akdeniz Oyunları şampiyonluğunu kazandığı için Mersin’in kendisi için özel anlamı bulunduğunu belirten Plaj Voleybolu Milli Takım oyuncusu Murat Giginoğlu “Federasyonumuz organizasyonunda, Mersin Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bir kez daha buradayız. Mersin’de bulunmaktan çok mutluyuz. Güzel bir sonuçla turnuvayı sonuçlandıracağımıza inanıyorum ve herkese başarılar diliyorum” dedi.
Plaj Voleybolu Bayan Milli Takım sporcularımızdan Buğra Eryıldız ise Türk Milli Takımı olarak bu turnuvadan güzel sonuçlarla ayrılmak istediklerini, Mersin’de bulunmaktan mutlu olduklarını söyleyerek, turnuvaya emeği geçen herkese teşekkür etti.
CEV Teknik Süpervizörü Pier Paolo Murgioni ise; “Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne gösterdiği misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ediyorum. Güzel karşılaşmalar izleyeceğiz. Tüm seyircileri bu şova ortak olmaya davet ediyorum” dedi.
Toplantı sonrasında Vali Yardımcısı Mahmut Halal ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz turnuvanın ilk servisini attılar.

 

 

Bu Yazıya Oy Verin