2022 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası’nda Rüya Takım Belli Oldu

Türkiye’nin ev sahipliğinde Antalya’da düzenlenen 2022 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası’nın rüya takımı belli oldu. 

Final karşılaşmasının ardından düzenlenen törende, rüya takıma seçilen oyuncular belli oldu.

Kulüpler Dünya Şampiyonası’nın en değerli oyuncusu (MVP) seçilen Prosecco Doc Imoco Conegliano’nun İsveçli pasör çaprazı Isabelle Haak’a ödülünü TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ takdim etti.

Turnuvanın en iyi smaçörü seçilen Prosecco Doc Imoco Conegliano’nun ABD’li smaçör Kelsey Robinson Cook’a ödülünü TVF Basından Sorumlu YKÜ ve Basın Sözcüsü Mustafa Alpaslan takdim etti.

Turnuvanın en iyi ikinci smaçörü seçilen VakıfBank’ın Brezilyalı smaçörü Gabi Guimaraes’e ödülünü TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu takdim etti.

Turnuvanın en iyi orta oyuncusu seçilen VakıfBank’ın ABD’li oyuncusu Chiaka Ogbogu’ya ödülünü TVF Asbaşkanı Selahattin Süleymanoğlu takdim etti.

Turnuvanın en iyi ikinci orta oyuncusu seçilen VakıfBank’ın milli oyuncusu Zehra Güneş’e ödülünü Sırbistan Voleybol Federasyonu Başkanı Dula Mester takdim etti.

Turnuvanın en iyi liberosu seçilen Prosecco Doc Imoco Conegliano takımı oyuncusu Monica de Gennaro’ya ödülünü TVF Sağlık İşlerinden Sorumlu YKÜ A.Nihan Karaçam Salkaya takdim etti.

Turnuvanın en iyi pasörü seçilen Prosecco Doc Imoco Conegliano takımı oyuncusu Joanna Wolosz’a Bulgaristan Voleybol Federasyonu Başkanı Lubomir Ganev takdim etti.

Turnuvanın en iyi pasör çaprazı seçilen Prosecco Doc Imoco Conegliano’nun İsveçli pasör çaprazı Isabelle Haak’a ödülünü Brezilyalı eski milli voleybolcu Sheilla Castro takdim etti.

Turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan Prosecco Doc Imoco Conegliano takımına madalyalarını TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve CEV Başkanı Aleksandar Boricic, şampiyonluk kupasını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu takdim etti.

2022 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası Rüya Takımı şu şekilde:

Pasör: Joanna Wolosz (Prosecco Doc Imoco Conegliano)
Pasör Çaprazı: Isabelle Haak (Prosecco Doc Imoco Conegliano)
Orta Oyuncular: Chiaka Ogbogu (VakıfBank), Zehra Güneş (VakıfBank)
Smaçörler: Kelsey Robinson Cook (Prosecco Doc Imoco Conegliano), Gabi Guimaraes (VakıfBank)
Libero: Monica De Gennaro (Prosecco Doc Imoco Conegliano)
MVP: Isabelle Haak (Prosecco Doc Imoco Conegliano)

Bu Yazıya Oy Verin